A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://maps.google.com/maps/api/geocode/json?address=%2C+&sensor=false): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden

Filename: libraries/Googlemaps.php

Line Number: 2222

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property of non-object

Filename: libraries/Googlemaps.php

Line Number: 2226

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property of non-object

Filename: libraries/Googlemaps.php

Line Number: 2245

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://maps.google.com/maps/api/geocode/json?address=%2C+&sensor=false): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden

Filename: libraries/Googlemaps.php

Line Number: 2222

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property of non-object

Filename: libraries/Googlemaps.php

Line Number: 2226

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property of non-object

Filename: libraries/Googlemaps.php

Line Number: 2245

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ στην Άνδρος - Χώρα - Νομός Κυκλάδων Greece Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ - Επαγγελματικός Κατάλογος
5 αστέρι(α) από 1 χρήστης(ες)

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

  • Χώρα Άνδρου
    Άνδρος - Χώρα 84500
    Νομός Κυκλάδων Greece
  • Click to Call
Περιγραφή:

Ένας Παράδεισος, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

Πράσινο, νερά, παραλίες, νυκτερινή ζωή, αλλά και μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια κι ένα δίκτυο μονοπατιών μοναδικής ομορφιάς, δεν αφήνουν τον επισκέπτη να πλήξει...

 H Άνδρος είναι πολύ γνωστή στην Κύπρο, κυρίως λόγω της Μονής της Αγίας Μαρίνας και του θαύματος με τον μικρό Ανδρέα από τη Λεμεσό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μικρός Ανδρέας υποβλήθηκε σε πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση στην Αμερική, με την παρουσία μιας μυστηριώδους γιατρού από την Ελλάδα, την οποία κανείς δεν είδε μετά την επέμβαση και η οποία είχε συστηθεί ως «Μαρίνα από την Άνδρο». Πρόκειται για ένα μοναστήρι κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες Κύπριοι ταξιδιώτες, προκειμένου να προσκυνήσουν. Ωστόσο η Άνδρος, συνδυάζοντας μοναδικά τη φύση, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, είναι ιδανική για πολυήμερες διακοπές καθώς ο επισκέπτης χρειάζεται χρόνο για να ανακαλύψει τις ομορφιές και τα «μυστικά» της.

 

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων –το πιο κοντινό στην Αθήνα, καθώς απέχει μόλις δυο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και τρεις από

το αεροδρόμιο «Eλευθέριος Βενιζέλος». Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, λόγω της πλούσιας βλάστησης, της αφθονίας σε νερό και του ορεινού χαρακτήρα της. Στην Άνδρο μπορεί κανείς να βρει μικρά δάση, εύφορες κοιλάδες, πολυάριθμες παραλίες, ρεματιές συνεχούς ροής, καταρράκτες και πηγές. Σχεδόν η μισή επιφάνεια του νησιού είναι χαρακτηρισμένη Natura και καταφύγιο άγριας ζωής, όπου φιλοξενούνται σπάνια και ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

40 παραλίες για όλα τα γούστα

Η Άνδρος διαθέτει 40 παραλίες, άλλες αμμουδερές και βραχώδεις, άλλες κοσμοπολίτικες και πλήρως οργανωμένες, άλλες απομονωμένες και άλλες οικογενειακές. Η δυτική πλευρά του νησιού προσφέρεται όταν φυσά βοριαδάκι. Εδώ θα βρει κανείς οργανωμένες παραλίες με ψιλή άμμο,γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, άφθονα κοκτέιλς και μουσική από τα παρακείμενα beach bars. Ξεχωρίζουν οι παραλίες του Αγίου Πέτρου, της Ψιλής άμμου, Δελαβόγια, Μπατσιού, Χαλκολιμιώνα και στα βόρεια του Φελλού.

Στα ανατολικά, οι λουόμενοι βρίσκουν καταφύγιο όταν φυσούν νότιοι άνεμοι. Σε αυτές τις παραλίες υπάρχει πυκνή βλάστηση, αιωνόβια πλατάνια, χείμαρροι που καταλήγουν στη θάλασσα και μοναδική, άγρια, ομορφιά. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και βαθιά. Τα Άχλα είναι ονομαστά για την ομορφιά τους, όπως και το Βιτάλι, ο Ζόρκος, το Ατένι, τα Γυάλια (κοντά στη Χώρα), αλλά και η πασίγνωστη παραλία «της γριάς το πήδημα», στο Κόρθι.

Μουσεία υψηλών προδιαγραφών

Εννέα μουσεία καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις του επισκέπτη, στην Άνδρο. Τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού εκτίθενται στο Αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας και σε εκείνο της Παλαιόπολης. Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκθέσεις κορυφαίων καλλιτεχνών της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Διοργανώνονται, επίσης σημαντικά εικαστικά και μουσικά δρώμενα από το ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως. Υπάρχουν ακόμη το Ναυτικό μουσείο, το Ψηφιακό μουσείο, το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής τέχνης, το λαογραφικό μουσείο στο χωριό Συνετί, καθώς και το Μουσείο ελιάς, στο χωριό Πιτροφός. Από το καλοκαίρι του 2015 η Άνδρος διαθέτει ένα ανοικτό θέατρο χωρητικότητας 1.000 θεατών, στο οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο το «Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου», με θέατρο, μουσική, χορό και λογοτεχνία.

Μοναστήρια και Εκκλησίες

Μέρος της ιστορίας του νησιού σχετίζεται με την έντονη θρησκευτική ζωή του τόπου. Στην Άνδρο, εκτός από την ιδιαίτερα γνωστή στην Κύπρο Μονή της Αγίας Μαρίνας στην οποία αναφερθήκαμε στο ξεκίνημα του κειμένου, υπάρχουν και άλλα αξιόλογα μοναστήρια που χρονολογούνται από τη Βυζαντινή περίοδο, ως και τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Μονή Παναχράντου είναι ένα βυζαντινό μοναστήρι που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα μ.Χ. και φιλοξενεί σπάνια θρησκευτικά αντικείμενα. Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής φιλοξενεί σπάνιες εικόνες του 14ου και 16ου αιώνα, πλούσια βιβλιοθήκη, μουσείο με ιερά άμφια, σκεύη και προϊστορικά εργαλεία. Υπάρχουν ακόμη η Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης.

Αρχαιολογικοί χώροι

Σο νησί υπάρχουν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι. Ξεχωρίζουν: ο οικισμός της αρχαίας Ζαγοράς –ο καλύτερα σωζόμενος της γεωμετρικής περιόδου στην Ελλάδα- η ζωή στον οποίο ξεκίνησε από τον 10ο αιώνα π.Χ. και διήρκεσε μέχρι το τέλος του 8ου αιώνα π.Χ. Ο λόφος της Υψηλής, στο χωριό Απρόβατο, φιλοξενεί έναν εξαιρετικά εκτεταμένο γεωμετρικό οικισμό, με ισχυρό οχυρωματικό τείχος. Η Παλαιόπολη, που είναι η αρχαία πόλη της Άνδρου η οποία άκμασε από την κλασική εποχή μέχρι τη ρωμαιοκρατία. Εδώ υπάρχει Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται σημαντικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής. Μπορεί ακόμη κάποιος να επισκεφθεί τον Πύργο του Αγίου Πέτρου, το Πάνω Κάστρο στο Κόρθι και το Κάτω Κάστρο της Χώρας, ενώ σημαντικό είναι και το επισκέψιμο σπήλαιο «Φόρος», στο χωριό Αλαδινού.

Πεζοπορία σε πιστοποιημένα μονοπάτια

Η Άνδρος αποτελεί, σύμφωνα με όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Εδώ μπορεί κανείς να βρει ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών 100 χιλιομέτρων περίπου, άριστα διατηρημένων, με σήμανση και υψηλά στάνταρ ποιότητας. Το δίκτυο αυτό, τον Οκτώβριο του 2015 εξασφάλισε το σήμα ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπορικών Συλλόγων και η Άνδρος είναι το μοναδικό νησί στην Ευρώπη που έχει εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να ασχοληθεί με mountain bike, θαλάσσια σπορ αλλά και καταδύσεις.

Παράδοση και γεύση

Η Άνδρος, με τα τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα και τις ντόπιες συνταγές, ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μπορεί κανείς να βρει λάδι, εσπεριδοειδή, ντόπια κρέατα και τυριά (η αρμεξιά, το χλωρό, η πετρωτή, ο μανούσος, το μαλαχτό, το βολάκι και η κοπανιστή), διάφορα παράγωγα του χοίρου (το φημισμένο λουκάνικο, η λούζα, τα σύγλινα, τα σίσιρα), καθώς και χορταρικά, όπως η κάππαρη, το κρίταμο κλπ, αλλά και ποτά όπως το κόκκινο κρασί από την ποικιλία σταφυλιών με την ονομασία «κουμάρι», τη ρακή, το πότζι (μείγμα από ρακή και μέλι), καθώς και σπιτικά λικέρ.

Τα φημισμένα αμυγδαλωτά με ανθόνερο, τα καλτσούνια, το παστέλι με σουσάμι ή καρύδι, οι παστελαριές(σύκα ξερά με τριμμένο καρύδι, κανέλλα και σουσάμι) και τα γλυκά του κουταλιού, όλα διατηρούν την εξαιρετική ποιότητα και τη φήμη τους.

Αίτημα Επικοινωνίας...

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και ο εκπρόσωπός μας επικοινωνήσει μαζί σας.

CAPTCHA ImageΑνανέωση
Ιδιοκτήτης:
Είστε ιδιοκτήτης αυτών των πληροφοριών; Ιδιοκτησία καταχώρησης

Αξιολόγησεις για ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ Άνδρος - Χώρα

Ωχ! Δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία αξιολόγηση για αυτή την καταχώρηση.
Ωχ! Θα πρέπει να συνδεθείτε για να υποβάλετε μια αξιολόγηση. Πιέστε εδώ για να συνδεθείτε.
CAPTCHA Image